04 жовтня 2010

Обласний конкурс „Населений пункт зразкового громадського порядку”

Метою  Конкурсу є підтримання  громадського порядку як основи впорядкованої  життєдіяльності  жителів сіл,  селищ, міст області, забезпечення реалізації Обласної програми щодо посилення профілактичного впливу і протидії проявам пияцтва та алкоголізму серед населення області на 2008-2011роки.

Учасниками  Конкурсу є  територіальні громади сіл, селищ і міст Вінницької області.


  Завдання  Конкурсу

Основними завданнями конкурсу є:

          - активізація діяльності органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади, правоохоронних органів, підприємств, установ, організацій, громадськості щодо забезпечення громадського порядку в населених пунктах області; 
- здійснення організаційних, соціальних, медичних, педагогічних, культурно-спортивних  інших заходів, спрямованих на підтримання громадського порядку в населених пунктах області, дотримання  встановлених правил поведінки у громадських місцях;
- забезпечення  реалізації Обласної програми щодо посилення профілактичного впливу і протидії проявам пияцтва та алкоголізму серед населення області на 2008 – 2011 роки;
-  поліпшення взаємодії  громадських рад з питань профілактики і протидії пияцтву та алкоголізму з громадськими організаціями, трудовими  колективами щодо  формування тверезого і здорового способу життя жителів області;
-   підвищення ролі громадян в охороні громадського порядку;
-   створення належних умов для праці, відпочинку та побуту громадян;
- сприяння вихованню у населення культури поведінки в побуті,  громадських місцях, підтримання належного порядку в місцях спільного користування, парках, стадіонах, кладовищах;
- розвиток фізичної культури і спорту, самодіяльної творчості, спрямованих на організацію культурного дозвілля жителів населених пунктів;
-  вивчення, узагальнення   і   впровадження   кращого досвіду в  сфері  забезпечення громадського порядку.


 Порядок проведення Конкурсу

02 жовтня 2010

Конкурс на кращий студентський гуртожиток серед навчальних закладів I-II рівнів акредитації – об’єктів спільної власності територіальних громад Вінницької області



Метою Конкурсу є виявлення кращого досвіду в організації житлово-побутових  умов  для  проживання,  навчання, дозвілля  студентів та   активізації   органів   студентського самоврядування  у  формуванні  здорового  способу життя.
 Завданням Конкурсу є:
-  поліпшення житлово-побутових умов, умов для навчання та відпочинку в студентських гуртожитках;
-  покращання стану збереження  майна;
- удосконалення   діяльності  органів  студентського самоврядування;
- поширення кращого    досвіду    роботи    щодо     поліпшення житлово-побутових   умов   та  організації  самопідготовки  і дозвілля студентської молоді;
- стимулювання активної    участі    студентської    молоді   в організації свого дозвілля та формування здорового способу життя.

 Порядок проведення Конкурсу

Конкурс “На кращу бюджетну установу та прилеглу до неї територію”

 Вінницька обласна  рада проводить обласний конкурс “На кращу бюджетну установу та прилеглу до неї територію” який має за мету перетворення внутрішніх та прилеглих територій бюджетних установ в зразкові об’єкти.
         У ході конкурсу пропонується виконати роботи із благоустрою та впорядкування внутрішніх приміщень та прилеглих територій установ, перетворивши їх у парки, сквери, інші об’єкти мальовничих ландшафтів садово-паркового мистецтва.

 В конкурсі беруть участь бюджетні установи міст обласного значення, міст районного значення, селищ, а також сільських населених пунктів.

 Конкурс буде проводитись у два етапи:
- 1 етап – із благоустрою і впорядкування бюджетних установ і прилеглих територій у весняний період (щорічно до 1 червня);
- 2 етап – за рівнем підтримання санітарного  стану бюджетних установ і прилеглих територій в літньо-осінній період (щорічно до 1 листопада)

Кандидатури переможців конкурсу визначають районні та міські міст обласного значення фахові комісії за підсумками двох етапів і свої рішення направляють до обласної Ради щорічно до 20 листопада.

          При підведенні підсумків конкурсу комісія визначає  переможців серед навчальних закладів, лікувальних установ, закладів культури та установ сфери соціального захисту на територіях:
-         сільських рад ;
-         селищних  і міських рад міст районного значення;
-         міських рад міст обласного значення.


Переможці конкурсу нагороджуються дипломами та грошовими  преміями Вінницької  обласної державної адміністрації та обласної Ради .

Джерело інформації: Вінницька обласна рада
                                        http://www.vinrada.gov.ua/
  

Всеукраїнський конкурс мультимедійних проектів" Моя родина у XX столітті"

Про історію України ХХ століття багато сперечаються, написана величезна кількість наукових монографій, статей, дисертацій. Подіям та особам надають різні, інколи прямо протилежні оцінки. Але при цьому практично не чути голосу свідків цієї історії – наших батьків, дідів і бабусь.
Майже ніхто не співставляє історичні події, що відбувалися у нашій країні із подіями у власній родині. А це є не менш цікаво і повчально.

З метою створення та накопичення мультимедійних проектів про історії українських родин, в контексті історичних подій ХХ ст. в Україні, Інститут національної пам’яті проводить Всеукраїнський конкурс мультимедійних проектів, присвячений 19-й річниці проголошення Незалежності України.

Тема конкурсу - «Моя родина у ХХ столітті». Учасникам конкурсу надається можливість висловити свій погляд на історію України ХХ століття через власну родинну історію.

До участі запрошуються учні старших класів, учителі, батьки, молодіжні громадські організації та творчі спілки.

Суть конкурсу: учасники виготовляють мультимедійні проекти на запропоновану тематику та надсилають їх на адресу оргкомітету; журі переглядає та оцінює проекти; проекти-переможці презентуються та розповсюджуються серед органів влади, освітніх установ, громадських організацій для використання у роботі, а також у мережі Інтернет.

Учасники-переможці відзначаються та беруть участь у презентації своїх робіт.

Вимоги до проектів:

Мультимедійні проекти можуть бути виконані у програмах Movie Maker, Microsoft Power Point або інших, придатних для перегляду на комп’ютері зі стандартним програмним забезпеченням. Мультимедійними проектами також можуть бути аматорські документальні та постановочні (ігрові) фільми. Тривалість фільму не повинна перевищувати 10 хвилин, відео- чи аудіоролика, слайд-шоу, флеш-ролика – 4 хвилин.

На першій сторінці/кадрі має бути чітко вказано авторів конкурсної роботи, на другій – назва.

До роботи слід долучити окремим файлом прізвище, ім'я та по батькові автора (авторів), домашню адресу, місце роботи або навчання, контактні телефони та електронні адреси.

Участь в акції означає згоду на використання Українським інститутом національної пам'яті надісланих матеріалів у будь-якій формі без жодних додаткових умов.

Календарний план конкурсу:
1 серпня – оголошення конкурсу;

10 жовтня – завершення прийому проектів;

1 грудня – оголошення результатів конкурсу та презентація проектів-переможців.

Контакти:

Конкурсні роботи на СD/DVD-дисках слід надсилати на адресу простим листом: Український інститут національної пам'яті, вул. Липська, 16, м. Київ, 01021 (на конверті поставити позначку "Конкурс").

Координатор: Скальський Віталій Валерійович, (044) 281-08-91, http://www.civicua.org/grants/svv@memory.gov.ua

Джерело : Український інститут національної пам'яті