13 листопада 2010

Запросіть волонтера Корпусу Миру

    Вам цікаво спілкуватися з представником іншої культури? Ви хотіли б дізнатися більше про Сполучені Штати Америки та американців таких, якими вони є, насправді? Вас цікавить західний досвід та неординарний підхід до вирішення проблем в ваших громадах? Вам потрібна допомога у розвитку вашої організації? Ви хотіли б знайти нових партнерів в США та Україні? Вам цікавий американський досвід в сфері фандрейзингу, в управлінні громадськими організаціями та проектами?

Якщо Ви позитивно відповіли хоча б на одне з вищезгаданих питаннь, можливо Вам буде цікаво співпрацювати з волонтером Корпусу Миру з Проекту розвитку громад?

Корпус Миру – неполітична, нерелігійна організація, яку було засновано Президентом США Джоном Кеннеді у 1961 році з метою професійного обміну та зміцнення миру та дружби між людьми різних національностей і культур. В Україні Корпус Миру працює з 1992 року на підставі двосторонньої угоди між Президентами США та України про започаткування програм Корпусу Миру в Україні.

Програма Корпусу Миру зареєстрована в Міністерстві економіки України як проект технічної допомоги. Ми пропонуємо Вам запросити волонтера Корпусу Миру з Проекту розвитку громад. Волонтери цього Проекту співпрацюють з неурядовими організаціями, благодійними фондами, бібліотеками, музеями, органами місцевого самоврядування, місцевими органами державної влади, державними центрами зайнятості та підвищення кваліфікації, навчальними закладами.

Волонтери працюють з українськими організаціями протягом двох років, допомагаючи в розробці та реалізації проектів соціальної, економічної, культурної, екологічної спрямованості, які орієнтовані на розвиток місцевих громад, міжсекторне співробітництво та активізацію громади у вирішенні власних проблем.

Якщо Ви зацікавлені, контактуйте, будь ласка, з менеджером Проекту розвитку громад Маратом Кюрчевським (контактна інформація наведена нижче). У додатку до Вашої уваги пакет документів щодо запрошення волонтера.

Заявки на запрошення добровольця на 2011-2013 роки приймаються до 15 грудня 2010 року.


Контакти
Марат Кюрчевський
Корпус Миру США в Україні
mkurchevsky@peacecorps.gov
(044) 391-66-21
http://ukraine.peacecorps.gov/

Конкурс від Американського посольського фонду зі збереження культурної спадщини

    Посольство Сполучених Штатів Америки в Києві оголошує конкурс для отримання фінансування від Американського посольського фонду зі збереження культурної спадщини. Фонд було засновано Управлінням освіти і культури Державного департаменту США у 2001 році. Метою Фонду є вияв поваги США до культури інших країн та допомога у збереженні культурної спадщини. За роки свого існування Американський посольський фонд зі збереження культурної спадщини надав фінансову допомогу понад 640 проектам із понад 100 країн світу.

У конкурсі можуть брати участь кваліфіковані установи. За визначенням Фонду це зареєстровані відповідальні неурядові організації, музеї, керівні заклади культури чи подібні інституції, які можуть довести наявність необхідного досвіду та спроможність здійснювати проекти зі збереження культурної спадщини.

Фонд надає перевагу проектам, що відповідають його вимогам та дотримуються міжнародних стандартів збереження культурної спадщини.

Фонд розглядатиме пропозиції із наступних трьох категорій:

Реалізація правопросвітницьких ініціатив у громадах, спрямованих на посилення правових можливостей бідних верств населення

Організатор: Міжнародний фонд «Відродження».
Мета конкурсу: сприяти подоланню правової та соціальної ізоляції бідних верств населення через забезпечення їхнього доступу до правосуддя, дотримання трудових прав, права власності та права на започаткування власної справи шляхом організації та підтримки стабільної діяльності у сфері правового просвітництва населення та надання безоплатної правової допомоги.
До участі запрошуються: неприбуткові організації, зокрема, благодійні фонди, громадські організації.  
Пріоритети конкурсу:
  • створення Центрів правової інформації та консультацій з метою надання безоплатної допомоги малозабезпеченим верствам населення у місцевих територіальних громадах, в тому числі, у сільській місцевості;
  • виявлення системних проблем та правових потреб у територіальних громадах, зокрема, у сферах доступу до правосуддя, захисту трудових та майнових прав, а також права на започаткування власної справи;
  • вироблення механізмів та превентивних підходів до подолання соціальної та правової ізоляції місцевого населення. Впровадження засобів позасудового вирішення правових конфліктів у громадах – медіації, примирення тощо;
  • організація й проведення громадських кампаній, спрямованих на забезпечення правових потреб членів місцевих громад, зокрема, у сферах доступу до правосуддя, захисту трудових та майнових прав, а також права на започаткування власної справи. Проведення заходів, спрямованих на правову просвіту місцевого населення.
Максимальна сума гранту: 150 000 гривень.
Кінцевий термін подання проектів: 15 листопада 2010 року.
Фінансування не надається прибутковим організаціям, політичним партіям, релігійним громадам і приватним (фізичним) особам.
Додаткова інформація: Тривалість проектів – до 6 місяців.
Контактна інформація:
Роман Романов,
Директор програми «Верховенство права»
Електронна адреса: romanov@irf.kiev.ua
Ліана Мороз,
Менеджер програми «Верховенство права»
Електронна адреса: moroz@irf.kiev.ua
Міжнародний фонд «Відродження»
вул.Артема 44, к.1, м.Київ
Тел./факс: +38 (044) 482 03 63
Інтернет-сторінка: http://www.irf.ua/

Джерело інформації: Електронний бюлетень «Ключ до фінансування від ТЦК» (Творчий Центр «ТЦК»).