17 листопада 2016

Проведення культурно-мистецьких (заходів,програм) у лютому-березні 2017 року

Міністерство культури України розпочинає прийом документів на проведення мистецьких заходів, що відбудуться у лютому-березні 2017 року для розгляду їх Експертною радою Міністерства культури України з відбору культурно-мистецьких проектів для надання державної фінансової підтримки.

Документи (лист-звернення, заявка та кошторис витрат) до Мінкультури можуть подавати місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, національні творчі спілки та їх регіональні осередки, підприємства, установи, організації, об’єднання незалежно від форм власності та підпорядкування, які є юридичними особами і відповідно до своїх завдань здійснюють реалізацію відповідних заходів у сфері культури і мистецтва.

У разі подання документів на проведення фестивалів або конкурсів подається затверджене засновником заходу положення.

Підприємства, установи, організації, об’єднання подають ксерокопію статуту (положення).

Пріоритетні напрямки:

1. Заходи, спрямовані на підтримку професійних мистецтв: музика, театр, хореографія, цирк, візуальне мистецтво, в т.ч. здійснення записів та видань (тиражування) аудіовізуальної та відеопродукції, продукції з творами національного мистецтва.

2. Заходи з підтримки творчо обдарованих дітей та молоді та заходи, спрямовані на державну підтримку аматорського мистецтва в регіонах.

3. Забезпечення участі українських мистецьких колективів та окремих виконавців у міжнародних заходах.

4. Заходи, спрямовані на підтримку військовослужбовців, населення в зоні АТО та тимчасово переміщених осіб.

5. Заходи, спрямовані на державну підтримку традиційної культури України, в тому числі нематеріальної культурної спадщини (різноманітні фестивалі фольклору, майстер-класи народних ремесел тощо).

6. Забезпечення розвитку та застосування української мови у всіх сферах суспільного життя.

7. Заходи зі сприяння розвитку креативних індустрій, сприяння мобільності митців як на теренах України, так і на міжнародній арені.


Перевага надаватиметься мистецьким проектам за критеріями:

- міжнародне або всеукраїнське значення проекту;
- інноваційність, унікальність;
- наявність інших додаткових джерел фінансування.

Документи приймаються до 10 грудня 2016 року.

Документи подаються обов’язково у паперовому вигляді за адресою: 01601, м. Київ, вул. Івана Франка, 19, Міністерство культури України та електронною поштою: mus@mincult.gov.ua.

Телефон для довідок: 044-234-79-11.

Документи, подані несвоєчасно, не в повному обсязі та тільки в електронній формі – не розглядаються.

З необхідними документами можна ознайомитись за посиланням: http://195.78.68.75/mcu/control/uk/publish/article?art_id=245164650&cat_id=245074293

Немає коментарів:

Дописати коментар