04 серпня 2010

„Перша ластівка” Центру проектного менеджменту (ЦПМ)

Проект Журавлівської сільської ради Барського району
 переміг у обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад

Хоч урочисте відкриття Центру проектного менеджменту ще попереду, однак навчання у ньому вже проходять. Це тренінги з питань комп’ютерної грамотності, методики пошуку інформації в Інтернеті щодо донорів, залучення коштів, налагодження зв’язків з діловими партнерами. Особлива увага приділяється методиці навчання на практиці.
Саме в такий спосіб в ЦПМ розроблено проект „Адміністративно-соціальний центр Журавлівської сільської ради” з сільським головою Василем Долинним та керівником проекту Наталією Захарченко, бібліотекарем Журавлівської сільської бібліотеки. Вони працювали в Барській районній бібліотеці декілька днів, де отримали практичну допомогу у написанні усіх складових заявки, розробці бюджету, послідовності запланованих заходів, визначенні цільових груп та періоду життєздатності проекту. Журавлівський сільський голова Василь Долинний заручився підтримкою 2-х ділових партнерів проекту, з якими підписано протокол про наміри подальшої співпраці в ході виконання заходів.
Даний проект передбачає організацію ефективної системи надання послуг населенню після створення Адміністративно-соціального центру  Журавлівської сільської ради. Маються на увазі адміністративні послуги сільської ради, оздоровчий профілакторій і ФАП надаватимуть медичні послуги, поштове відділення – послуги зв’язку, бібліотека – інформаційно-освітні. Жителі також зможуть отримати послуги побутового обслуговування – діятиме перукарня та кімната пошиву і ремонту одягу. Перерахований комплекс послуг надаватиметься в окремому двоповерховому приміщенні площею близько 600 м2, де на даний час на І поверсі розміщена сільська рада, а ІІ поверх нічим не задіяний. У приміщенні проводитиметься поточний ремонт, заміна вікон і оптимізація наявної системи газового опалення.  
Населення сіл Журавлівка, Сеферівка, Буцні, Лядова, Пилипи загальною кількістю понад півтора тисячі жителів зможуть задовольнятися ефективною системою запропонованих адміністративно-соціальним центром послуг в комфортних умовах у зручному приміщенні. Надання комплексу якісних послуг на селі стимулюватиме розвиток територіальної громади Журавлівської сільської ради.

Центр проектного менеджменту також надав допомогу Барській районній раді у розробці проекту „Барський муніципалітет: зв’язок зі світом та громадою району” на обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад та проекту „Розробка і впровадження інноваційних механізмів сталого просторового розвитку районного історико-архітектурного центру Барської територіальної громади” на Всеукраїнський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. 

Немає коментарів:

Дописати коментар