18 квітня 2013

Конкурс бібліотечного відео «БібліоКіноФест 2.0». Сучасна бібліотека - сучасним людям

Вашій бібліотеці є чим пишатися і Ви хочете розповісти про це? Ви впроваджуєте інноваційні послуги для своїх користувачів? Ви любите і вмієте створювати відео? Тоді конкурс «БібліоКіноФест 2.0» саме для Вас!

Мета конкурсу - відзначити відео, які демонструють інноваційні бібліотечні послуги та підтримують позитивний імідж сучасних бібліотек.
Організатор конкурсу: програма «Бібліоміст»

Інформаційна підтримка: Українська бібліотечна асоціація (УБА) та соціальна інформаційно-освітня платформа EDUkIT.

Хто може брати участь?

До участі в конкурсі запрошуються представники всіх видів та типів українських бібліотек (публічних, університетських, спеціалізованих тощо).


Як взяти участь у конкурсі?

Представник бібліотеки створює і надсилає відеоролик, яке висвітлює інноваційну бібліотечну послугу, що базується на конкретній громадській потребі, наприклад, щодо пошуку інформації, охорони здоров’я, дозвілля, ігор, туризму, допомоги вразливим групам, юридичного консультування, електронного врядування, фінансової грамотності, підтримки сім’ї, розвитку сільського господарства тощо.

Ролик повинен бути зроблений у форматі мініфільму, тобто містити відеозапис, зроблений за допомогою камери, а не слайдшоу змонтованих зображень, наприклад, http://bit.ly/10LMa2M. Відео має демонструвати зв'язок бібліотеки з громадою, відгуки та думки читачів. У ньому має бути присутня жива мова. Ви можете запросити користувачів бути акторами у Вашому мініфільмі, це надасть відео більшої правдоподібності та підвищить його художню якість.

Бажано, щоб відео відображало співпрацю бібліотеки з партнерськими організаціями (НУО, ЗМІ, лікарнями, приватними фірмами, школами, професійними асоціаціями, спортивними чи транспортними організаціями тощо) і показувало, як це співробітництво у вигляді нових послуг поліпшує життя громади.

Тривалість відео - не більше 3 хвилин.

Відео має бути відзняте протягом 2012- 2013 рр.

Відео повинне мати цікаву, привабливу назву і короткий опис.

Заохочується використання елементів інфографіки та візуалізації даних.

Відео потрібно розмістити на бібліотечному блозі, сайті, відео-хостингу YouTube або на іншому веб-ресурсі, і додати посилання на цей допис в коментарі до інформації про конкурс на блозі «Бібліотечний автобан». За власним бажанням, учасники також можуть давати посилання на своє конкурсне відео на сторінці програми «Бібліоміст» у мережі Facebook, однак розміщення такого посилання та сумарна кількість позначок «подобається» та «поділитись», яку воно набере, не буде впливати на результати оцінювання.

Розмістивши відео в інтернеті, заповніть та надішліть заявку на електронну адресу kinofest2@irex.ua, вказавши «На конкурс БібліоКіноФест 2.0» у темі листа (форма додається).  
Для бібліотек, які ще не мають власного веб-сайту - привертаємо Вашу увагу до можливості замовити безкоштовний веб-сайт у соціальному проекті EDUkIT (http://www.edukit.org.ua) і відповідно подати на конкурс відео, розміщене на новоствореному веб-сайті.

Термін конкурсу. Конкурс проводиться з 17 квітня до 31 травня 2013 року. Результати буде оголошено у червні та розповсюджено через офіційний сайт програми «Бібліоміст», сайт Української бібліотечної асоціації (УБА), сторінки програми та її партнерів у соціальних медіа, інші канали ЗМІ. За умови достатньої кількості роликів хорошої якості, програма «Бібліоміст» може прийняти рішення про проведення Фестивалю бібліотечних відео.

Переможці конкурсу отримають цінні подарунки від програми «Бібліоміст» та її партнерів:

учасники, які посядуть 1, 2, 3 призові місця, отримають відеокамери. Учасники, які увійдуть до ТОП-10 фіналістів конкурсу, отримають карти пам’яті (флешки) і креативну брендовану промо продукцію конкурсу (футболку, сумку, термокружку тощо).

Журі конкурсу. До складу журі увійдуть представники Української бібліотечної асоціації та програми «Бібліоміст», а також експерти з розробки та просування відеоконтенту.

Критерії відбору:
Зміст – приклади інноваційних та ефективних бібліотечних послуг, що надаються громаді та спрямовані на поліпшення життя окремих осіб і громад в цілому, а також на підтримку позитивного іміджу сучасної бібліотеки.
Стислість (не більше 3 хвилин).
Демонстрування життя громади і зв'язок бібліотеки з нею.
Ефективне використання інформаційних технологій та інтернету.
Авторський підхід (цікавість, сміливість, креатив, гумор).
Ефективні методи просування і розповсюдження відео (онлайн, телебачення тощо). Відео, які будуть розміщені на місцевих каналах ЗМІ, отримають додаткові бали.
Цікава назва та опис відео
Технічна якість відео.

Номінації конкурсу:

«Сучасна бібліотека - сучасним людям»;
«Найбільш інноваційна бібліотечна послуга»;
«Найкраща інфографіка про бібліотеку/навколо-бібліотечне життя»;
«Найкраще stop motion відео»;
«Найкумедніше відео»;
«Неформатне бібліотечне відео»;

Спеціальні номінації:

«Найкращий буктрейлер»;
«Найкращий анімаційний фільм».

Кількість та назва номінацій може бути змінена під час конкурсу з огляду на кількість, якість та зміст поданих відеоробіт.

Поділіться інформацією про конкурс зі своїми друзями у соціальних мережах шляхом розповсюдження оголошення і лінків на Ваше відео у мережах Facebook, Вконтакте, Одноклассники, Twitter, Google+!

У разі виникнення будь-яких запитань, будь ласка, звертайтеся до Ганни Тараненко: ataranenko@irex.org; тел.: (044) 586-27-80, факс: 586-27-82.


Немає коментарів:

Дописати коментар