13 квітня 2021

ЄВРОПЕЙСЬКА ПРОГРАМА ERASMUS ДЛЯ МОЛОДИХ ПІДПРИЄМЦІВ

Програма допомагає європейським підприємцям отримати навички, необхідні для започаткування та успішного ведення малого бізнесу в Європі. Нові підприємці обмінюються знаннями та бізнес-ідеями з досвідченим підприємцям, з яким вони співпрацюють протягом періоду від 1 до 6 місяців. Участь у програмі відкриє доступ до нових ринків та співпраці з діловими партнерами за кордоном. Програма відкрита для підприємців, що мають постійне місце проживання в одній з 28 країн-членів Європейського Союзу, а також з Албанії, Вірменії, Боснії та Герцеговини, колишньої Югославської Республіки Македонія, Ісландії, Чорногорії, Молдови, Сербії, Туреччини та України.
Апліканти – нові та досвідчені підприємці. Можна поїхати на стажування до іноземної компанії або ж бути приймаючою компанією в Україні та запросити до себе підприємця з європейської країни.

Хто може взяти участь в даній програмі обміну?
  • Учасники проекту Unlimit Ukraine розширеного типу участі
  • Колеги, що планують розпочати свій бізнес та вже мають бізнес-план
  • Діючі підприємці з досвідом діяльності до 3-х років
  • Знання англійської мови обов’язкове
Категорія «Молоді або потенційні підприємці» (працюють до 3-х років)
Якщо ваша компанія зареєстрована суб’єктом підприємницької діяльності не більше 3-х років або ви серйозно розглядаєте можливість створення власного бізнесу, володієте мовою однієї з 37 країн-учасниць, ви мотивовані та зобов'язуєтеся працювати з підприємцем в іншій країні-учасниці під час вашого перебування, ви готові зробити свій внесок в розвиток бізнесу підприємця.

Учасники, які вже пройшли стажування за цією програмою, як правило, отримують цілий ряд переваг, серед яких: більше впевненості в собі і розвиток своїх навичок; отримання спеціальних знань у сфері промисловості, технічних навичок і управління; можливість співпрацювати з іншими підприємцями та розвивати транснаціональну ділову співпрацю; створення мережі контактів і міцних зв'язків, які можуть бути корисні для обміну порадами; отримання рекомендації та започаткування партнерства за кордоном; досвід підходу до різних культурних та організаційних та функціонування компанії в іншій країні-учасниці; досвід підходу до ділового світу іншої країни-учасниці; розвиток ваших мовних навичок.

Приймаючі компанії (працюють більше 3-х років)
Ця програма також надає перевагу для місцевих компаній, які можуть виступати в якості приймаючої сторони та пропонувати роботу для нових, енергійних, вмотивованих підприємців, що також можуть бути корисними приймаючій компанії та принести інноваційні ідеї, свій досвід, «нове бачення» вашого бізнесу, поділитися інформацією про зарубіжні ринки, взаємодіяти з підприємцями з інших країн-учасниць та скористатися можливістю співпрацювати з ними, створити мережу контактів для пошуку партнерів за кордоном, розвивати мовні навички.

Якщо ви керуєте компанією протягом декількох років, зацікавлені та готові ділитися своїми знаннями і досвідом з новими підприємцями, бути для них наставником, ви можете звернутися до Торгово-промислової палати України або безпосередньо заповнити реєстраційну форму на веб-сайті програми.
Для участі необхідно подати:
  • Резюме учасника затвердженого формату
  • Заповнену аплікаційну форму
  • Бізнес-план
Програма Erasmus for Young Entrepreneurs покриває 75% витрат підприємця, 25% витрат підприємець бере на себе.


Джерело: https://bar-city.gov.ua/article/erasmus-dlya-molodykh-pidpryyemciv/

Немає коментарів:

Дописати коментар